OVER VAN GIJSSEL

Curriculum Vitae

Mr. Harm van Gijssel (1953) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam.  Hij is afgestudeerd in twee hoofdrichtingen: privaatrecht en publiekrecht. 

Tijdens zijn studie was hij actief als medewerker bij de rechtswinkel en bij de stichting Kriterion. Bij Kriterion was hij behalve medewerker tevens uit en door medewerkers gekozen lid van de Raad van Beheer en oprichter/voorzitter van de Vereniging Kriterion, die vanaf 1980 o.a. de theaters van Kriterion exploiteert.

Na zijn beëdiging als advocaat in 1981 begon hij zijn loopbaan bij Nolst Trenité, Hoogenraad & Van Velzen in Rotterdam (thans Simmons & Simmons) en later als compagnon bij Petten & Diecken in Den Haag (thans Wessel, Tideman & Sassen). Gedurende enkele jaren was hij advocaatlid van het bestuur van het Bureau voor Rechtshulp te Den Haag.

In 1988 richtte hij een eigen advocatenkantoor op, dat zich ontwikkelde tot een middelgroot kantoor (ca 20 advocaten) onder de naam GMW Advocaten.

Van Gijssel is VAAN-gecertificeerd arbeidsrechtspecialist.
Vanaf 2003 is hij NMI-geregistreerd mediator.

Hij is lid van o.a. de Nederlandse Mediatorsvereniging, de Nederlandse Vereniging Mediatoradvocaten en de Vereniging Arbeidsrechtadvocaten. Hij was gedurende enkele jaren lid van het bestuur van de Regiogroep Haaglanden.

Met Van Gijssel Advocatuur & Mediation geeft hij invulling aan zijn opvattingen over juridische ethiek en vakmanschap. Hoog in het vaandel staan: objectief en onafhankelijk advies; op de cliënt(en) en de kwestie toegesneden maatwerk; oog voor zowel de inhoudelijke als de financiële belangen.